2021-01-22 12:17:53• hírek • Bede Emőke

Akadozó informatikai rendszer miatt torlódtak fel ismét a kamionok

Mivel a román–magyar határszakaszon található átkelőknél, a kifejezetten a teherforgalomnak fenntartott sávokon ismét komoly torlódás alakult ki, a Román Határrendészet felvette a kapcsolatot a magyarországi hatóságokkal arra kérve őket, hogy az áthaladás felgyorsítása érdekében minél előbb tegyék meg ők is a szükséges lépéseket – tájékoztat közleményében a hatóság.

Az egyeztetés során kiderült, hogy a szomszédos ország határvédelmi szervei által használt informatikai rendszer a reggeli órákban csak akadozva működött, mely nagymértékben lelassította a teherforgalom áthaladását a határátkelőkön. A rendszerleállás szerencsére a személyautók és autóbuszok határátlépését nem hátráltatta, így e téren nem kell jelentős várakozási időre számítani.


A határrendészet honlapján elérhető online figyelőrendszer szerint cikkünk megjelenése pillanatában a Pete - Csengersima határátkelőhelyen egy sávon engedik a kamionokat, és 90 perces a várakozási idő. A Bors - Ártánd határátkelőhelyen három sávon 60 perc, a Bors II - Nagykereki határátkelőhelyen két sávon 60 perc, a Varsánd - Gyula határátkelőhelyen két sávon 60 perc, a Nagylak - Nagylak határátkelőhelyen egy sávon 40 perc, a Nagylak II. - Csanádpalota határátkelőhelyen pedig öt sávon 100 perc jelenleg a várakozási idő. A határrendészet ismételten arra kérte a kamionosokat, hogy használják a kevésbé forgalmas átkelőhelyeket is, ezzel csökkentve máshol a torlódást.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: